sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Kinder-juustokakku

Heippa!

Palataan blogin pariin pitkästä aikaa herkkujen kera, kyseessähän on kinder-juustokakku. Pari hyvää ystävääni tuli käymään eilen, joten mikäs sen parempi syy leipoa juustokakku. Hetken mietiskeltyäni tulin siihen tulokseen, että nyt tekee mieli juurikin tätä herkkua ja ei muuta kuin tuumasta toimeen. Tätähän voisi hyvin tehdä vaikka isänpäiväksi suklaan ystävälle. 


Kinder-juustokakku, juustokakku



Pohja:

♥ 1½ pötköä Domino-keksejä (myös vastaavat, halvemmat, versiot käyvät hyvin)
♥ 50g voita

Täyte:

♥ 200g maustamatonta tuorejuustoa
♥ 3dl vispikermaa
♥ 0,75dl sokeria
♥ 80g Fazerin tummaa suklaata 47% (ostin kaksi sellaista suklaapatukkaa á 39g)
♥ 150g Marabou valkosuklaata
♥ 5½ liivatelehteä
♥ ½dl maitoa

♥ Halutessasi koristeeksi esim. Kindermunia, Kinder Maxi patukoita, Kinder Bueno patukoita


1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

2. Laita leivinpaperi 20cm irtopohjavuoan pohjalle (ja halutessasi pitkä suikale vuoan reunoille saadaksesi kakkuun siistimmät reunat).

3. Murskaa keksit esim. pussissa kaulimella/lihanuijalla (meillä on sauvasekoittimeen sellainen silppuriosa myös, sillä menee tosi kätevästi). Lisää joukkoon sulatettu kuuma voi. Sekoita hyvin ja kaada vuoan pohjalle. Älä painele, vaan vain kevyesti tasoita keksi-voiseos.

4. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. 

5. Laita tuorejuusto ja sokeri erilliseen kulhoon ja sekoita hyvin.

6. Sulata suklaat erillisissä kulhoissa välillä sekoittaen.

7. Lisää valkosuklaa tuorejuustoseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon myös kermavaahto ja sekoita. 

8. Kuumenna maito esim. mikrossa kahvimukissa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita hyvin kuumaan maitoon. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos täytteen joukkoon vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. (Itse teen usein niin, että otan n. 2/3 täytteestä erilliseen kulhoon odottamaan ja sekoitan liivatteen jäljelle jääneeseen osaan. Jos liivate on vielä liian kuumaa tai täyte jostain muusta syystä sattuu juoksettumaan saa sen vielä pelastettua kun lisää vain loput täytteestä joukkoon ja sekoittaa hyvin.)

9. Ota täytteestä noin 2dl erilliseen kulhoon ja kaada loput vuokaan pohjan päälle. Laita jähmettymään pakastimeen 10-15 minuutiksi.

10. Lisää jäljellä olevan täytteen joukkoon sulatettu tumma suklaa ja sekoita hyvin. Kaada täyte jähmettyneen valkosuklaatäytteen päälle ja laita kakku jääkaappiin mielellään yön yli. 

11. Koristele haluamallasi tavalla tai jätä koristelematta jos se tuntuu enemmän omalta.


Kinder-juustokakku, juustokakku


Kinder-juustokakku, juustokakku, koristelu

Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! 

Oletko tehnyt vastaavaa? Kokeilitko ohjetta? Mitä tykkäsit? 

4 kommenttia:

  1. Teimme tytön kotona asuessa sekä Kinder-juustokakkua että kinderpiirakkaa. Ja meinasin kirjoittaa, että muutama vuosi sitten, mutta sehän oli jo 2013 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vain ne vuodet vierii ihan huomaamatta! :) molemmat on kyllä herkkua, voisikin kinderpiirakkaa tehdä pitkästä aikaa. :)

      Poista