sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Vauvamuistoja talteen

Heippa!

Vauva-ajan muistojen tallentaminen on ollut minusta ihanaa ja myös tärkeää minulle. Olen halunnut tallentaa muistoja sekä tärkeistä hetkistä että ihan arkisista tilanteista. Valokuvia on kertynyt melkoinen määrä tässä yhdeksän kuukauden aikana ja niitä on mm. tulostettu vauvakirjaan ja kehitykseen on menossa myös aikamoinen määrä, jotta ne saadaan myös albumiin. Rakastan oikeita valokuvia ja minusta on ihana palata vanhoihin muistoihin valokuvien kautta. Puhelimesta ja tietokoneelta on toki helppo ja nopea palata muistoihin, mutta minusta oikeissa konkreettisissa valokuvissa on erilainen tunnelma, ja siitä minä pidän. Kehyksissä meillä onkin jo valokuvia R:n vauvakuvauksesta, jossa kävimme hänen ollessa pari päivää vajaa 1kk. Vauvakuvat otti ihana Tiina Heinola, jota voin todella suositella. Saimme lahjakortin vauvakuvaukseen hyvältä ystävältämme, yhdeltä R:n kummeista, lahjaksi ja olen ollut siitä todella kiitollinen ja onnellinen.

Lahjakortti Studio Tiina Heinola


Vauvakirjana meillä on Oot niin ihana-vauvakirja, jonne olen kirjoitellut talteen muistoja sekä tulostellut kuvia. Vauvakirjan mukana tulleiden sivujen lisäksi olen askarrellut kansioon myös omia sivuja, joihin mahtuu useampia kuvia ja muistoja talteen. Tämä on ihana tapa istua alas, leikata, liimata ja sommitella kuvia sivuille ja kirjoittaa ylös tapahtumia. Rentouttaa ja rauhoittaa. 
Ristiäislahjaksi R sai myös perinteisemmän vauvakirjan, jota olen myös täytellyt pikkuhiljaa.


Oot niin ihana-vauvakirja


Oot niin ihana, jalat ja kädet-sivu


Vauvakirjan lisäksi olen kirjoittanut R:n omaa päiväkirjaa, syntymäpäivästä lähtien on jokaiselta päivältä edes muutamalla lauseella kerrottu päivän tapahtumista, touhuista, uusista taidoista yms. Joka kuukausi olen myös kirjoittanut koosteen tyyliin "R 6kk" - pituuden ja painon, mitä on oppinut, mistä tykkää, mitä taitoja sillä hetkellä harjoitellaan, mistä jutuista ei niin tykkää ja muita tärkeitä hetkiä kuluneen kuukauden ajalta. Näihin on ollut jo nyt todella hauska palata, sillä omat muistikuvat varsinkin ensimmäisiltä kuukausilta ovat todella sumeat. Olo on kuin olisi elänyt sumussa, tiedän kyllä niiden asioiden tapahtuneen, mutten kuitenkaan muista niitä. Unenpuute kummasti sumentaa aivotoimintaa ja varsinkin muistia. Tämän päivittäminen on kyllä välillä yhtä salapoliisityötä, apuvälineinä puhelimella otetut valokuvat, whatsapp-keskustelut puolison/ystävien/vanhempieni kanssa toimivat usein apuna jos on sattunut jäämään monta päivää välistä päivittämättä. Nyt on onneksi tämänkin päivittämisestä tullut päivittäinen tapa sen myötä kun elämään on muutenkin tullut edes jonkinlainen etäisesti rutiinia muistuttava asia. Päiväkirjaa olen kirjoittanut Leuchtturmin A5-kokoiseen viivalliseen muistikirjaan. Muistikirjan olen ostanut ihanalta Sandyltä, Se Hämeenpuiston vihkokauppa, jo paljon ennen vauvan syntymää ja näin se sai vihdoin oikein hyvän käyttötarkoituksen.


Vauvan päiväkirja Leuchtturmissa

Vauvan päiväkirja LeuchtturmissaVauva-ajan muistoja on tallennettu myös muilla tavoin. Esimerkiksi R:n ristiäisvaatteet halusin ehdottomasti säästää ja halusin ne jollain tavalla myös esille enkä vain kaappiin tai laatikkoon säilöön. Niinpä Ikeasta tarttui mukaan paksu kehys, jonka väliin sain vaatteet kauniisti talteen ja näkyville. Toisen kehyksen nappasimme Ikeasta mukaamme R:n 6kk neuvolassa tekemälle värikylpytyölle, sillä siitä tuli mielestäni tosi hieno ja halusimme senkin esille.

Vauvan ristiäisvaatteet muistoksi

Miten te olette tallentaneet vauvamuistoja?

Ihanaa isänpäivän iltaa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ensinnäkin huikeaa, että palasit blogin äärelle <3 Ihanasti olette tallentaneet R:n juttuja, "kova" työ varmasti palkitaan vielä myöhemmin! :) Meillä ei vielä vauvakirjaa ole hankittuna ja toisaalta sellainen saattaa tulla lahjanakin, joten en vielä kiirehdi asian kanssa :) Sellaisen kuitenkin haluaisin, sitten varmaankin jokin muistojen laatikko, valokuvia haluaisin teettää mahdollisimman paljon ja valmiina onkin se viiden vuoden päiväkirja. Saa olla mihin kaikkeen lopulta aika ja jaksaminen riittää sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.<3 Ei sen vauvakirjan kanssa tosiaan ole vielä kiire, hyvin voi tosiaan tulla lahjaksikin. Tuon muistojen laatikon unohdin kokonaan! Onhan meilläkin sellainen, sinne on tällä hetkellä kerättynä lähinnä onnittelukortteja niin syntymän kuin ristiäisten johdosta, mutta myös muutamia pieniä juttuja tästä matkan varrelta. Ja muutama ihan lempparein pikkuvaate on tallessa myös. Ihania ideoita sinullakin muistojen tallettamiseen.<3

      Poista