maanantai 18. joulukuuta 2017

Jouluinen tonttukranssi

Pieni jouluinen kranssi

Heippa!

Tämän kranssin olen tehnyt jo muutama vuosi sitten opiskeluaikanani eräässä työharjoittelussa malliksi lapsille, mutta tulin kuvanneeksi vasta nyt. Tämä on hyvin yksinkertainen tehdä, pohjana ympyräksi kiepautettuja koivunoksia ja koristeena yksinkertainen langasta ja huovasta tehty tonttu. 

Tontun parta on tehty kieputtamalla erilaisia harmaita lankoja esim. kapean kirjan ympärille (käytimme muistaakseni koulun pieniä virsikirjoja), sitomalla narulla toisesta päästä kiinni ja leikkaamalla toisen pään narut poikki. Lakit leikkasimme mallin mukaan itse huovutetuista paloista ja neulahuovutimme vielä sauman kiinni. Yhtä hyvin kävisi valmiista huopapalasta leikattu hattu. Nenä on ihan vain pieni pala huovutusvillaa pyöriteltynä palloksi ja kiinnitetty lakin alaosaan/partaan kiinni. 

Tein tällaisesta tontusta samaiseen työharjoitteluun isomman version, jonka seikkailuista kuvasimme lasten kanssa "kirjan". Tonttu koki lasten käsissä vähän kovia (2. luokkalaiset järjestivät tontulle aikamoisia seikkailuja) ja se on odottanut korjausta tuolla laatikossa jo tovin jos toisenkin. Voisinkin koittaa vihdoin korjata sen ja kuvata vielä ennen joulua.

Jouluinen kranssi, tonttukoriste

Joulukoriste, pieni joulukranssi

Mitäs tykkäsit? Onko sinulla paljon joulukoristeita? Millaisista koristeista tykkäät?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti