torstai 9. helmikuuta 2017

Ommeltu puikkopussi

Sopivasti joskus ennen joulua anopin kanssa tuli puheeksi, että häneltä puuttuu jokin kiva säilytysratkaisu sukkapuikoille ja virkkuukoukuille. Olikin hyvä, että asia tuli puheeksi sillä olin jo ehtinyt vähän pohtia, että mitä hänelle annettaisiin lahjaksi. Olin tehnyt jo itselleni aikaisemmin vastaavanlaisen puikkopussin ja nyt vain jalostin ideaa enemmän hänen tarpeisiinsa sopivaksi.Kankaan valinta ei tällä kertaa tuottanut ongelmia yhtään, sillä tiesin kankaan olevan saajalle erittäin mieluista ja koska minulla sattui kangasta olemaan vielä ylimääräisenä niin tein puikkopussin tästä ihanasta Aappa-kankaasta. Vuorikangas on vanhasta pellavalakanasta leikattu.


Ompelin pussiin erikokoisille puikoille ja virkkuukoukuille sopivia taskuja. Tein yläosaan vielä taskut esimerkiksi pyöröpuikoille tai mittanauhalle, kuten yllä olevassa kuvassa.Puikkopussin saa kätevästi myös rullattua, jolloin sen saa säilymään vähän pienemmässäkin tilassa ja silti mukaan mahtuu yllättävän paljon puikkoja/koukkuja ja mahdollisesti muitakin tarvikkeita.Ompelin lopuksi käsin puikkopussiin vielä tuollaisen suloisen "handmade"-merkin, joka tosin olisi varmasti kannattanut ommella kankaaseen kiinni jo ennen vuorikangasta, mutta ihan hyvä siitä tuli näinkin.

Olen itse tyytyväinen lopputulokseen, ja lahjan saajakin tuntui tykkäävän. Kerrankin jaksoin oikeasti silittää kankaat ennen ompelua ja aina eri työvaiheiden välilläkin, joka tietysti vaikuttaa lopputulokseen aika merkittävästi. Omaa vastaavaa tehdessä en paljon jaksanut silitellä kun oli tietysti kiire saada puikkopussi käyttöön. Ja kovassa käytössä se onkin ollut!

Tällaisen ehtii vielä hyvin ommella vaikka ystävänpäivälahjaksi neulovalle/virkkaavalle ystävälle.

Mitä mieltä olette puikkopussista? Miten teillä pysyy puikot järjestyksessä?5 kommenttia:

 1. Hienon puikkopussin oletkin saanut ainaksi, taidan jossain välin kopioida ideasi itsellenikin. Tällä hetkellä säilytän puikkoja marimekon penaalissa, hyvä sekin on, mutta hankalampi sieltä löytää tarvittavat puikot. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin ennen oli kaikki jossain purkissa sekaisin ja aina sai etsiä oikeita puikkoja. :D Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Tää on kyllä kiva idea ja hieno lopputulos!

  VastaaPoista