maanantai 21. toukokuuta 2018

Vauvan pajuneliöpeitto

Heippa!

Palaillaanpas blogin ääreen pitkästä aikaa. Täällä on vietetty vauva-arkea edelleen, joka tuo pientä lisähaastetta käsitöiden valmistumiseen, kuvaamiseen ja blogiin asti päätymiseen, mutta nyt vauva nukkuu (ainakin hetken..) ja mulla oli aikaa istahtaa alas. Postasin talvella pajuneliöpeiton paloista, jotka olivat vielä kesken ja mulla ajatuksena saada peitto valmiiksi ennen vauvan syntymää. No, toisinhan siinä kävi ja vain vajaa pari viikkoa postauksen jälkeen vauva jo syntyikin ja peittoprojekti jäi hetkeksi sivuun. Pikkuhiljaa siinä kaiken uuden opettelun keskellä palat kuitenkin valmistuivat, sain ne pääteltyä ja liitettyä yhteen. Kuvaamiseen menikin sitten taas hetki, kuvien koneelle siirtämiseen toinen hetki ja siihen että oli aikaa istahtaa alas päivittämään blogia kolmas hetki ja nyt ollaankin yhtäkkiä toukokuun loppupuolella ja ulkona on jo ihan kesä! Ja vauvakin yhtäkkiä jo 3,5kk vanha ja kasvanut hurjasti. 

Virkattu vauvan peitto, pajuneliö


Peitosta tuli kiva, vaikka yksi asia kyllä harmittaakin. Olen siis aloittanut näiden palojen virkkaamisen jo tosi kauan sitten, ja välillä peitto olikin keskeneräisenä ainakin vuoden odottelemassa vuoroaan. Jossain vaiheessa tajusin, että valkoinen lanka ei tule riittämään kaikkiin paloihin ja tilasin lisää. Vasta paloja siihen edelliseen postaukseen kuvatessa tajusin, että osa on erivärisiä. Osa valkoisesta langasta on ollut ihan puhtaan valkoista ja osa on tuollaista luonnonvalkoista. Hetken jo hulluuksissani mietin, että ostaisin kaikkia lankoja lisää ja tekisin paloista samanvärisiä, mutta totesin ettei peitto todennäköisesti valmistuisi koskaan, joten annoin asian olla ja paloja yhdistäessä laitoin aina joka toisen luonnonvalkoisen palan ja joka toinen on puhtaanvalkoinen. Kyllähän se häiritsee edelleen, mutta onneksi peitto tulee omaan käyttöön ja asiansa se ajaa noinkin vaikka ei nyt ihan täydellinen olekaan. Ja onpahan ainakin hyvää harjoitusta mun perfektionismilleni tällaisena. 

Pajuneliöistä virkattu peitto


Peitto on himpun verran pinnasänkyä pienempi, eli hieman alle 60cm x 120cm, tosin kunnolla pingottamalla varmaan saattaisi venyäkin sen verran, että kävisi päiväpeitoksi pinnasänkyyn. Paloja peitossa on yhteensä 45kpl. Peitto on virkattu Blend Bamboo langasta 3mm koukulla. 

Virkattu vauvan peitto


Aurinkoista maanantaita kaikille! 

1 kommentti: