maanantai 20. heinäkuuta 2015

Bambutiskirätit

Moi!

Täällä on kesän aikana syntynyt muutama uusi bambutiskirätti. Näitä on meillä kotona ollut käytössä jo pidemmän aikaa. Usein ne toimittavat myös siivousliinan virkaa ja toimivat hyvin esimerkiksi pölyjen pyyhkimiseen. Bambulankaa on eksynyt lankakaappiin useampikin kerä ja varsinkin Novitan Bambua olen käyttänyt paljon tiskirättejä virkatessani. Näitä on oman käytön lisäksi valmistunut myös ystävien ja perheenjäsenten lahjapaketeihin aina silloin tällöin. Itse tykkään näistä kovasti! Ovat helppoja ja nopeita virkattavia ja päätyvät koukulle usein silloin kun kaipaan jotakin "aivot narikkaan"-tekemistä vaikka telkkaria katsellessa. Toimisivat oikein näppärästi myös pidemmillä automatkoilla matkatekemisenä. Ja ovathan nämä omaan silmään myös kauniimpia kuin suurin osa kauppojen tiskiräteistä. Bambutiskirätit ovat mielestäni käytössäkin miellyttävät, kuivuvat nopsaan ja on helppoja pestä pesukoneessa. 
Mustat ja vaaleanpunaiset isoäidinneliön malliset tiskirätit on virkattu Novitan Bambusta. Myös toinen vaaleanpunainen, pylväillä virkattu "rätti" on Novitan Bambua. Harmaa onkin näistä ainoa joka on virkattu Blend Bamboolla. Tykkään itse enemmän virkata noita isoäidinneliön mallisia tiskirättejä kun valmistuvat hieman nopeammin kuin nuo pelkillä pylväillä virkatut "rätit". Molemmat mallit tuollaisia sopivan yksinkertaisen nättejä ja helppoja tehdä. 

Isoäidinneliörätti on siis tehty ihan perinteisellä isoäidinneliön ohjeella, kerroksia niin monta, että näyttää ja tuntuu sopivan kokoiselta ja lopuksi koko työn ympäri on virkattu kerros kiinteitä silmukoita. Näissä tiskiräteissä on kerroksia kymmenen+kiinteät silmukat. Mm. Novitan sivuilta löytyy ohje isoäidinneliöön. 


Pylvästiskirätit on tehty puolestaan niin, että ensin tehdään sopivasti ketjusilmukoita (ketjusilmukoiden määrä riippuu siitä kuinka ison tiskirätin haluaa) ja sen jälkeen tehdäänkin pylväitä niin monta kerrosta, että tuloksena on kutakuinkin neliön mallinen kappale. Ja jälleen koko työn ympäri virkataan kerros kiinteitä silmukoita. Helppoa, eikö! 

 


Itse tykkään vielä pingottaa nämä tai vähintään höyryttää, jotta muotoutuvat kauniimmin. Omaan käyttöön jäävät tiskirätit saattaa kyllä toisinaan joutua käyttöön niinkin pikaisesti ettei siinä paljon pingottamaan ehdi, mutta suosittelen sitä jokatapauksessa nätimmän lopputuloksen aikaansaamiseksi. 

Olen pakannut tiskirätit tällä kertaa yksitellen, tästä ne on helppo sujauttaa mukaan lahjapakettiin tai viedä tuliaisena esimerkiksi uuteen kotiin muuttavalle. 

 Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti